SEO Copywriting

Recenze: Školení SEO pro e-shopy od agentury Taste

2 minuty čtení
2. 12. 2022
Obsah

Na začátku prosince jsme měli možnost zavítat na celodenní školení SEO pro e-shopy od Taste Academy. Školení v podání zkušeného specialisty Jakuba Mencla bylo nabité užitečnými informacemi a spoustu příkladů z praxe. I z pohledu ostříleného markeťáka, co už nějaké SEO znalosti má, jsem se dozvěděla pár důležitých informací a hlavně nahlédla i do konkrétních problémů, se kterými se e-shopy často potýkají. 

Kde školení probíhá? 

Celodenní školení probíhá přímo v Taste Housu na Hybernské ulici v Praze, která je hned kousek od Hlavního nádraží. Takže je snadno přístupné i pro mimopřažské účastníky, kteří chtějí přijet vlakem. Hned po příchodu se vám dostane velmi milého uvítání společně s kávou a drobným občerstvením.  

Kdo vás bude školit? 

Lektoři z Taste Academy jsou profíci s každodenní praxí z celé řady oborů. To se odráží i v obsahu samotného kurzu, kde jsou jednotlivá témata vysvětlena na konkrétních příkladech z praxe. Školení SEO pro e-shopy konkrétně probíhá pod vedením zkušeného specialisty Jakuba Mencla, který v agentuře pracuje jako SEO Strategist. Obsáhnout veškeré důležité informace o SEO pro e-shopy do osmi hodin kurzu je velmi náročné, ale Jakub se s tím popral parádně. Bylo vidět, že i samotný výklad občas lektor poupraví na základě toho, kdo se kurzu právě účastní. 

Atmosféra při školení je velmi uvolněná a Jakub s vámi srozumitelně probere nejen základní pojmy SEO, ale i trochu náročnější témata. Není třeba se však ničeho bát, daná problematika je často vysvětlena na konkrétních příkladech z praxe, takže si účastník velmi snadno představí, o co se konkrétně jedná. Domů si tak s sebou odnesete i praktické rady, které poté můžete hned otestovat na svém vlastním e-shopu. 

SEO školení pro e-shopy

Co můžete od školení očekávat? 

Určitě nečekejte žádné papouškování teorie a obsáhlé manuály. Ty si pak v klidu můžete přečíst sami. Během školení si naopak poslechnete příklady z praxe a vysvětlení, proč tomu tak je. Inspiraci při výkladu naleznou ale i zkušení markeťáci. Na jednom kurzu je 5-12 účastníků a prostoru pro vaše dotazy je dostatek.


Školení SEO pro e-shopy je rozděleno do třech hlavních oblastí v SEO: technické SEO, obsahové SEO a budování autority webu.

V první části technického SEO se především podíváte na průchodnost a indexaci webu, duplicity obsahu, kanonizace, filtrace a crawl budget, rychlost webu, záludnosti redesignu e-shopu a nejčastější chyby v souborech robots.txt a sitemap.xml. 

V obsahovém SEO na vás čekají témata jako duplicitní titulky a popisky, viditelnost webu, analýza klíčových slov, lokální a obrázkové SEO.  

Záverečná část o autoritě webu zaujme především ty účastníky, které technické SEO moc neláká. Jakub vás provede tématy jako je linkbuilding, monitorování zmínek či konkurence, a měření úspěchu v SEO. 
 

Po celou dobu kurzu lektor také odkazuje na další užitečné zdroje a nástroje, které při optimalizaci e-shopu můžete využívat. 


Další školení od Taste Academy

Celkově hodnotím školení od agentury Taste velmi pozitivně. Nejenom, že se dozvíte spoustu cenných informací, ale dostanete i možnost diskutovat o konkrétních problémech vašeho vlastního e-shopu. 

Taste Academy se však nevěnuje pouze školení SEO pro e-shopy, ale nabízí i celou řadu dalších kurzů s profíky ze světa PPC, webové analytiky nebo sociálních sítí.

V červnu jste například měli možnost se zúčastnit našeho webináře Jak nastavit Google Analytics 4 s Honzou Tichým jako malou ochutnávku toho, co se můžete dozvědět na jeho celodenním školení či dvoudenní masterclass. 

Komentáře






}


Vyzkoušet zdarma